Угорщина ніколи не підтримає санкції проти російського газу — Сіярто
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина ніколи не підтримає санкції проти російського газу — Сіярто

Угорщина ніколи не підтримає санкції проти російського газу — Сіярто
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна ніколи не буде обговорювати санкції ЄС проти російського газу і не підтримає введення санкцій проти російських «Газпрому» чи «Газпромбанку».

Джерело: Укрінформ

Угорщина не підтримає санкції проти газу з РФ

В Угорщині ми дали чітко зрозуміти, що ми навіть не готові обговорювати які-небудь санкції на постачання газу. І ми дали чітко зрозуміти, що ми ніколи не проголосуємо на підтримку санкційного списку, який включатиме «Газпром» чи «Газпромбанк», - сказав Сіярто.

Він додав, що уряд Угорщини на даний момент заповнює газосховища та хоче закупити «додаткові обсяги газу понад тих обсягів, які встановлені у наших довгострокових контрактах». Переговори про додаткові обсяги газу вже розпочалися з Росією.

У нас є два довгострокових контракти – один з «Газпромом», інший з Shell. І зараз поверх цих обсягів ми закупимо додатково близько 700 млн кубометрів газу, адже це – принциповий максимум, який ми можемо зберігати у наших сховищах до початку опалювального сезону. Наша ціль – додаткові 700 млн кубометрів. Ми вже розпочали комерційні переговори – в обох географічних напрямках, - сказав Сіярто.

Петер Сійярто (фото — flickr.com)

Сіярто також сказав, що Угорщина "сильно страждає" як від наслідків війни в Україні, так і санкцій ЄС проти Росії.

На цьому тлі він заявив, що "зараз потрібно сконцентрувати на мирі" в Україні, оскільки він є "єдиним рішенням усіх проблем, які ми зараз маємо". За його словами, ЄС довго концентрувався над санкціями, однак війна продовжується та інтенсифікується, а тому зараз потрібно "сконцентруватися на тому, як досягти мир".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?