Угорщина остаточно схвалила вступ Фінляндії до НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина остаточно схвалила вступ Фінляндії до НАТО

Угорщина остаточно схвалила вступ Фінляндії до НАТО
Джерело:  online.ua

27 березня угорський парламент остаточно схвалив вступ Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу. Що важливо розуміти, це сталося після декількох місяців відтермінувань.

Джерело:  "Європейська правда"

Влада Угорщини підтримала вступ Фінляндії до НАТО

Рішення щодо ратифікації протоколу про членство Фінляндії в НАТО підтримали 182 депутати парламенту Угорщини з 199. Проти виступили 6 народних обранців.

Варто звернути увагу на те, що від повноцінного членства Гельсінкі відділяє лише рішення парламенту Туреччини, про яке офіційна Анкара обіцяє повідомити незабаром.

Як уже згадувалося раніше, Фінляндія разом зі Швецією змінили своє ставлення щодо членства у НАТО — що важливо розуміти, це сталося після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

У травні 2022 року обидві країни заявили про намір вступити до Альянсу.

Однак турецька влада виступила проти швидкої ратифікації протоколів про вступ Фінляндії та Швеції, поскаржившись на їхню недостатню боротьбу з тероризмом.

Проте нещодавно команда президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана вирішила все ж таки підтримати вступ до Альянсу Фінляндії.

Щодо Швеції, то офіційна Анкара вкотре повторила, що не виконує взятих на себе антитерористичних зобов'язань. Цю позицію не підтримують ні Стокгольм, ні керівництво НАТО.

У НАТО уже обговорюють розміщення сотень тисяч військових на кордоні з РФ

Згідно з даними американських журналістів, члени НАТО уже активно обговорюють посилення східних кордонів з РФ своєю технікою та військовим контингентом до 300 тисяч солдатів.

Як вважають в Альянсі, це повинно зменшити ризики розширення Росією війни за межі України.

Такі дії вимагають від 30 членів блоку серйозної координації і великих зусиль, щоби вони надали військових, місця для тренувань, велику кількість зброї, спорядження та боєприпасів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?