Угорщина планує назначити новим послом в Україні випускника "МГИМО"
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина планує назначити новим послом в Україні випускника "МГИМО"

Угорщина планує назначити новим послом в Україні випускника "МГИМО"
Джерело:  online.ua

Команда угорського прем'єра Віктора Орбана у рамках планової ротації має намір ухвалити рішення про відставку чинного посла Угорщини в Україні. За попередніми даними, його ймовірним наступником стане випускник російскього "МГИМО", відомий в Угорщині дипломат Онтал Гейзер.

Джерело:  HVG  з посиланням на своїх інсайдерів

Відом, хто може стати новим послом Угорщини в Україні

Мандат посла Іштвана Ійдярто, який зараз супроводжує візит глави угорської держави до Києва, завершується, його замінить досвідчений представник МЗС Онтал Гейзер, - розповідає редакція видання.

За словами угорських журналістів, заміна посла не є екстреною або позаплановою, оскільки теперішній очільник угорського посольства Іштван Ійдярто працює на цій посаді з кінця 2018 року, тож невдовзі вичерпає стандартний для послів 4-річний термін.

Що важливо розуміти, кандидат на його заміну офіційно ще не пройшов усі етапи узгодження – згідно з останніми даними, у найближчі дня його хочуть заслухати в комітеті із закордонних справ угорського парламенту, де є тверда проурядова більшість.

Окрім того, наголошується, що Онтал Гейзер є кар’єрним дипломатом, попри те, що він встиг попрацювати не лише на дипломатичних посадах.

Відомо, що він здобув освіту у Московському державному інституті міжнародних відносин, більше відомому за російською абревіатурою "МГИМО", диплом якого отримав у 1986 році. Цей виш є ключовим для підготовки російських (раніше радянських) дипломатів, мав обмежену кількість іноземних студентів та відомий своєю тісною пов’язаністю з КДБ у радянські часи, - йдеться в повідомленні.

Як стверджуєх редакція видання, попри те, що він є дипломатом і працював у МЗС після повернення з Росії, у 2000-ні роки Гейзера призначили очільником Національного офісу з питань етнічних меншин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?