Угорщина в ЄС намагалася заблокувати скорочення споживання газу із РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина в ЄС намагалася заблокувати скорочення споживання газу із РФ

Угорщина в ЄС намагалася заблокувати скорочення споживання газу із РФ
Джерело:  online.ua

26 липня офіційно стало відомо, що міністри енергетики країн Європейського Союзу досягли політичної домовленості про добровільне скорочення споживання газу найближчої зими. Угорщина намагалася заблокувати це рішення, однак їй не вдалося це зробити.

Джерело: Твіттер-сторінка Чеського головування у Раді ЄС

Угорщина не змогла заблокувати скорочення споживання газу із РФ

Це не була місія нездійсненна! Міністри досягли політичної домовленості щодо скорочення попиту на газ напередодні майбутньої зими, - заявляють у Раді ЄС.

За словами очільника Міністерства енергетики Люксембургу Клода Турмеса, єдиною країною, яка голосувала проти пропозиції офіційного Брюсселю, була Угорщина. Однак, що важливо розуміти, для прийняття рішення достатньо кваліфікованої більшості.

ЄС об’єднався – домовилися про скоординоване регулювання попиту на 15% лише за 1 тиждень! Зменшення споживання нашого газу на 45 млрд кубометрів - найкращий крок, щоб відреагувати на газовий шантаж Путіна - тільки Угорщина проголосувала проти, - підкреслив європейський політик.

Фото - flickr.com

Як уже згадувалося раніше, план Євросоюзу передбачає обов’язкову ціль скорочення споживання на 15% у надзвичайних ситуаціях, таких як серйозне порушення постачання з Росії, хоча і передбачає певні винятки для особливо вразливих країн або тих, хто є невід’ємною частиною мережі блоку в цілому.

Нові правила є безпрецедентним кроком європейської солідарності... Країни-члени, які не імпортують російський газ, демонструють підтримку та зобов’язалися скоротити споживання. Такого ще ніколи не було" - виступив Свен Гігольд, заступник міністра економіки Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?