Угорщина виступила проти вступу України до ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина виступила проти вступу України до ЄС

Угорщина виступила проти вступу України до ЄС
Джерело:  online.ua

Угорщина неодноразово натякала, що не підтримує вступ України в Євросоюз без поступок щодо українського закону про освіту. Однак відтепер влада Угорщини заявляє про це відкрито.

Джерело: речник уряду Угорщини Золтан Ковач

Чому Угорщина проти вступу України до ЄС

Глава угорського міністерства закордонних справ Петер Сіярто заявив, що Будапешт не підтримуватиме ні трансатлантичну, ні європейську інтеграцію України, допоки "угорські школи на Закарпатті опинились у небезпеці".

В той момент як 1300 угорських шкіл і дитячих садків приймають українських біженців, 99 угорських навчальних і середніх шкіл в Україні знаходяться під загрозою закриття через український закон про мову, - нагадав Сіярто.

Будапешт уже й раніше дав зрозуміти, що "ставитиме палиці у колеса" майбутнього України в ЄС і НАТО, поки Київ не зробить поступок щодо закону про освіту. Однак ще у травні 2022 року Угорщина заявляла, що підтримає євроінтеграцію України, а "мовне питання відклала убік".

Угорщина не буде арештовувати Путіна, попри ордер МКС

Глава канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Будапешт "не має законних підстав" арештовувати російського президента за ордером Міжнародного кримінального суду.

Ми можемо звернутися до угорського законодавства і на підставі цього не можемо заарештувати російського президента, оскільки статут МКС не був впроваджений в Угорщині, — сказав Гуйяш.

За його словами, його уряд "не сформував позиції" щодо ордера на арешт Путіна.

Ці рішення не найвдаліші, оскільки вони ведуть у бік подальшої ескалації, а не до миру, це моя особиста суб’єктивна думка, — додав він.

Угорщина підписала та ратифікувала Римський статут, який створив Міжнародний кримінальний суд (МКС).

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?