Угорщина заблокувала спільну заяву ЄС щодо ордера на арешт Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина заблокувала спільну заяву ЄС щодо ордера на арешт Путіна

Угорщина заблокувала спільну заяву ЄС щодо ордера на арешт Путіна
Джерело:  online.ua

Представники Угорщини заблокували заплановану спільну заяву країн ЄС щодо видачі Міжнародним кримінальним судом ордеру на арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про блокування Угорщиною заяви ЄС щодо арешту Путіна 

Зазначається, що через накладене Угорщиною вето, заяву від власного імені оприлюднив голова зовнішньої дипломатїі ЄС Жозеп Боррель.

ЄС розглядає рішення МКС як початок процесу підзвітності та притягнення російських лідерів до відповідальності за злочини і звірства, які вони замовляють, дозволяють або вчиняють в Україні, - йдеться у заяві Борреля.

Крім того, в понеділок міністри юстиції ЄС оприлюднили власну заяву на підтримку рішення Міжнародного кримінального суду, яку Угорщина, знову-таки, не підписала.

Очікується, що ордер на арешт президента РФ фігуруватиме і у висновках засідання Європейської ради, яке відбудеться 23-24 березня. У проєкті висновків, які цитує видання, використовується подібне до заяви Борреля формулювання.

За словами джерел агентства, лідери деяких держав можуть наполягати на більш жорстких формулюваннях щодо рішення Міжнародного кримінального суду.

Зеленський подякував Австрії за підтримку спецтрибуналу проти Путіна

Зокрема, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із канцлером Австрії Карлом Негаммером.

Голова держави зазначив, що під час розмови подякував канцлеру Австрії за приєднання до тих країн, які підтримують створення спецтрибуналу щодо агресії Росії, та за гуманітарну підтримку України.

Своєю чергою, Негаммер зазначив, що запевнив Зеленського в подальшій гуманітарній допомозі з боку Австрії.

Наразі, наприклад, понад 30 важкопоранених людей з України, особливо жінок і дітей, вже пройшли лікування в Австрії. Деякі з них вже повністю одужали і повернулися додому, - зазначив канцлер Австрії.

Він підкреслив, що Австрія як нейтральна країна "не може і не буде надавати військову підтримку".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?