Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро допомоги від ЄС в 2023 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро допомоги від ЄС в 2023 році

Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро допомоги від ЄС в 2023 році
Джерело:  online.ua

Угорщина заблокувала 18 млрд євро макрофінансової допомоги Євросоюзу для України. Тепер в ЄС будуть шукати інше рішення, щоб допомогти Україні у 2023 році.

Джерело: Deutsche Welle

ЄС не зможе надати Україні макрофін через вето Угорщини

Міністр фінансів Угорщини Міхай Варга виступив проти ухвалення Європейською Радою законодавчих поправок, які дозволили б виділити Україні у 2023 році 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

Угорщина проти поправки до фінансового законодавства, - сказав він.

Зміни до фінансового законодавства мають ухвалюватися одностайно.

На жаль, сьогодні ми не ухвалили рішення про необхідну фінансову допомогу Україні, ми не можемо висловити нашу солідарність навіть у фінансовому плані, і відповідальність за це несе Угорщина, - сказав міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер після зустрічі голів мінфінів інших країн-членів ЄС у Брюсселі.

Головуючий на засіданні міністр фінансів Чехії Збігнєв Станюра зазначив, що це не завадить почати виділяти допомогу Україні з початку січня.

Я прошу Комітет з питань економіки та фінансів знайти альтернативне рішення. Це означає, що ми маємо знайти рішення, яке підтримають усі держави. Ми знайдемо рішення, щоби підтримати Україну, - сказав він.

Нагадаємо, що 24 листопада Європарламент проголосував за виділення Україні макрофінансової допомоги на суму 18 млрд євро у 2023 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?