В Україні здійснена гучна крадіжка: стали відомі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні здійснена гучна крадіжка: стали відомі деталі

В Україні здійснена гучна крадіжка: стали відомі деталі
Джерело:  online.ua

Зникло 101 полотно відомого українського художника Івана Марчука.
Про це заявив радник глави МВС України Михайло Апостол, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його Facebook.
Читайте також: Укра їна поставила крапку в історії з крадіжкою італійських картин: з'явилися фото
"Ще влітку минулого року він передав свої найкращі полотна для чергової зарубіжної виставки в Іспанію, як це було і раніше, своєму агенту. Останній обіцяв влаштувати "художній переворот" у свідомості європейців. На жаль, ні обіцяної вересневої, ні будь-якої іншої виставки видатний художник з того часу так і не відкрив", - йдеться в повідомленні.
Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за фактом крадіжки. Апостол зазначає, що в результаті пошукових дій вже були отримані перші результати - агент вийшов на зв'язок і дав обіцянку повернути полотна.



Відзначимо, що Іван Марчук загалом провів близько 180 колективних і персональних виставок в Україні та багатьох країн Європи.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше нардеп від "Волі народу" Олесь Довгий зазначив у своїй електронній декларації за 2015 рік майже сотню картин.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?