У Харкові розгорається скандал через почесного "кримнашиста"
Категорія
Культура
Дата публікації

У Харкові розгорається скандал через почесного "кримнашиста"

У Харкові розгорається скандал через почесного "кримнашиста"
Джерело:  NR

У Харкові розгорається скандал навколо вимоги активістів позбавити російського сенатора Олександра Шишкіна, який голосував за анексію Криму, звання почесного жителя міста.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на newsroom.kh.ua.
Вранці 22 лютого під стіни міськради прийшло близько 50 харків'ян, які тримали в руках плакати: "Гена, не захищай друга-окупанта", "окупантів за поребрик", "Шиш Шишкіну", "Пікет проти цинізму" та інші.
За словами активістів, вони вимагають, щоб Шишкіна позбавили звання почесного харків'янина, і попереджають, що в разі відмови планують подати до Верховної Ради проект дострокового розпуску Харківської міськради.

Читайте також: Укра їнський журнал висунув Лорак на престижну премію: соцмережі обурюються
Пізніше на засіданні міської ради виступив ветеран АТО Олексій Антипов.
"В той час, як у нас в країні тисячі загиблих і мільйони скалічених доль, російський сенатор і раніше залишається шанованою людиною і почесним жителем Харкова. Тому я звертаюся до депутатського корпусу з проханням розглянути питання про зняття з нього цього звання", - сказав він.
У свою чергу мер міста Геннадій Кернес відмовився поставити питання на голосування.
Після цього кілька депутатів заблокували трибуну, а після заклику Кернеса продовжувати роботу, незважаючи на блокування, вони покинули сесійну залу.
Нагадаємо, що представник російської Ради Федерації Олександр Шишкін, який голосував за анексію Криму, отримав звання почесного харків'янина в 2014 році.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Національна академія наук України позбавила звання почесного академіка одіозного радника президента РФ Володимира Путіна - Сергія Глазьєва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?