Одразу кілька колишніх регіоналів влаштували антиукраїнський "шабаш" на росТБ: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Одразу кілька колишніх регіоналів влаштували антиукраїнський "шабаш" на росТБ: з'явилося відео

Одразу кілька колишніх регіоналів влаштували антиукраїнський "шабаш" на росТБ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Зниклий екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров, екс-глава СБУ Олександр Якименко та екс-глава Адміністрації Президента Віктора Януковича Андрій Клюєв виступили в ефірі росТВ, чим викликали обурення користувачів мережі.


Колишні члени Партії регіонів виступили в рамках програми "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане на YouTube.


Читайте також: Воно було прем'єром: Азаров наговорив цілу купу дурниць про Україну


Зокрема, Азаров заявив, що Янукович міг стабілізувати ситуацію в Україні під час Майдану в будь-який момент, однак не зміг цього зробити через відсутність "відмашки" США.


"1 грудня була спроба захоплення будівлі адміністрації президента. Тоді ще не було масової кількості бойовиків, зброї, складів і так далі. У той момент було оточено будівлю уряду. Я тоді переїхав до Радбезу. Це нормально?", - заявив збіглий екс-чиновник і додав, що коли Янукович 2 грудня полетів з візитом до Китаю, міліція нейтралізувала Майдан.


"Після цього можна було б не ліквідовувати Майдан як мирний протест, а цих бандитів, які виступали організаторами силових дій проти міліції. Але Янукович вибрав іншу тактику, і ми щодня зідзвонювалися і обговорювали, коли нас захоплять. Ця тактика була марною", - продовжив Азаров і зазначив, що відкрито виступав за силовий варіант розгону Майдану 20 січня 2014 року.


"20 січня заявив міністру внутрішніх справ, що йде "державний переворот". Або ми його ліквідуємо, або вони нас ліквідують. Через 8 днів я пішов у відставку, тому що Янукович подзвонив і сказав: «Ти мені зриваєш мирні переговори». Я йому сказав: «з ким ти ведеш мирні переговори? з цими ляльками, підставними особами. господарюють тут американці, - підкреслив він. - У будь-який момент з 1 грудня по 21 лютого ми мали можливість відстояти державний устрій України. Це не емоційна оцінка. Я знав наші сили. Але на превеликий жаль, м'якотіла політика привела до того, що стали розкладатися і МВС, і СБУ. Не було проведено жодного та одного засідання Радбезу, щоб президент підписав указ про розгін".


Читайте також: Український журналіст смішно розповів про прес-конференцію Азарова: опубліковані фото


У мережі з'явилося відео виступу екс-регіоналів:



Відзначимо, що заяви чиновників-утікачів викликали хвилю обурення в соцмережах. Так, блогер Сергій Запорізький написав: "Ці чмошні, тупорилі лузери, що втекли, за яких не вписався в лютому 2014 року ЖОДЕН ГРОМАДЯНИН України, продовжують в Москві розповідати казки про ЦРУ".



Максим Тришин: "Ще порцію отрути сплюнув)))".



Відзначимо, що Азаров перебував на посаді з березня 2010 року по січень 2014 року, Якименко і Клюєв - з січня 2013 по лютий 2014. Всі три чиновника значилися в Партії регіонів.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Микола Азаров представив свою книгу "Уроки Майдану. Україна після перевороту".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?