Бійці АТО врятували прапор України під шквальним вогнем бойовиків: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Бійці АТО врятували прапор України під шквальним вогнем бойовиків: з'явилися фото і відео

Бійці АТО врятували прапор України під шквальним вогнем бойовиків: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

Бійці АТО на Донбасі під шквальним вогнем бойовиків так званої ДНР, який вівся з танка по спорудах шахти " Бутівка, зуміли зберегти український прапор.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook штабу АТО.
Читайте також: Обстріл на Донбасі: з'явилися нові страшні фото
"Різниця в часі між двома фотографіями руїн будівель шахти "Бутівка-Донецька" всього декілька діб. На першому знімку – металеві конструкції підйомного стовбура шахти, хоч і пошкоджене, але ще стоять. На іншому – верхівка металевої вежі зруйнована попаданням танкового снаряда, випущеного бойовиками по позиціях сил АТО", - йдеться в повідомленні прес-служби штабу.
"Обстріл ведуться не тільки з мінометів. На Авдіївському напрямку проросійські терористи застосували озброєння танки і артилерію великого калібру. З особливою методичністю ворог поливав сталлю і свинцем шахти "Бутівка-Донецька" не тільки, щоб остаточно зрівняти з землею будівлі гірничо-видобувного підприємства. Бойовиків дуже дратував український прапор, який наші воїни встановили на самій верхівці підйомного стовбура. Командир підрозділу з позивним "Базальт" зазначив, що українські піхотинці відшукали національну святиню серед металевих уламків. Полотнище Державного Прапора України майже не постраждало – лише кілька дрібних дірочок від осколків танкового снаряда.
За словами "Базальту", з 2-3 лютого з танка було в загальній складності зроблено близько 200 пострілів.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава РНБО Олександр Турчинов спрогнозував, скільки може зайняти операція з визволення окупованих територій Донбасу, а також оцінив боєздатність української армії.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?