У Путіна знайшли новий привід звинуватити "Правий сектор"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна знайшли новий привід звинуватити "Правий сектор"

У Путіна знайшли новий привід звинуватити "Правий сектор"

Слідчий комітет Росії звинуватив "Правий сектор" у викраденні журналістів російського пропагандистського телеканалу "Звезда" в 2014 році.
Про це повідомила виконуюча обов'язки керівника управління з взаємодії із засобами масової інформації СК РФ Світлана Петренко, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українську правду.
"У ході спільної роботи слідчих СК Росії і оперативних служб встановлена ​​причетність заступника командира добровольчого українського корпусу "Правий сектор" (організація заборонена в Російській Федерації), громадянина України Валентина Манька до викрадення російських журналістів", - сказано в повідомленні СК РФ.
За даними видання, "щодо Манька винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ст.126, 144 КК РФ (викрадення людини, перешкоджання журналістській діяльності)".
Як стверджують в слідчому комітеті РФ, в червні 2014 року двоє співробітників телеканалу "Звезда" виконували редакційне завдання на території України.
"Дорогою на таксі з Донецька в Дніпропетровськ їх автомобіль був зупинений на одному з блокпостів. За вказівкою Манька члени "Правого сектора", погрожуючи зброєю, здійснили викрадення двох росіян, доставивши їх до Дніпропетровська", - сказано в повідомленні СК РФ.
Читайте також: У "Правом секторі" відповіли на заяви чиновників Путіна
У слідчому комітеті також стверджують, що потерпілі незаконно утримувалися учасниками "Правого сектора".
"При цьому Манько застосовував відносно російських журналістів фізичне насильство, вимагаючи відмовитися від поширеної в їх репортажах достовірної інформації про події, що відбуваються в Донбасі", - стверджує СК РФ.
Відзначається, що "згодом під тиском і на ультимативну вимогу влади Дніпропетровської області України російські журналісти були передані їх представникам і звільнені".
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії порушено кримінальні справи стосовно п'ятьох росіян, які приїхали в Україну і вступили до лав "Правого сектора".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?