На Австралію обрушився потужний циклон "Деббі": з'явилися відео
Категорія
Світ
Дата публікації

На Австралію обрушився потужний циклон "Деббі": з'явилися відео

На Австралію обрушився потужний циклон "Деббі": з'явилися відео
Джерело:  BBC

На узбережжя австралійського штату Квінсленд обрушився потужний тропічний циклон "Деббі", який викликав руйнування на островах біля берегів Австралії, принісши з собою ураганний вітер, швидкість якого досягає 263 км/г.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Шторм обрушився на узбережжя між містами Боуен і Ерлі-Біч. За словами очевидців, в місті Боуен в повітрі літають уламки, а в самому місті немає електропостачання. Жителі Ерлі-Біч в соцмережах пишуть, що в місті падають дерева, а у деяких будинків починають хитатися дахи.
Раніше десятки тисяч жителів прибережних районів були евакуйовані. Метеорологічне бюро Австралії присвоїло циклону "Деббі" четверту категорію з п'яти, попередивши, що ураган набирає силу в міру наближення до узбережжя. Влада Австралії заявляє, що це найпотужніший циклон за останні шість років.

Читайте також: В США моторошні торнадо вбили два десятки людей: з'явилися відео
Армія приведена в стан готовності для допомоги постраждалим, організовані склади з продовольством і пальним. За словами прем'єр-міністр штату Квінсленд Анастасії Палащук, наскільки їй відомо, це наймасштабніша евакуація за всю історію штату. "Це не циклон, а чудовисько", - сказала вона.
Так виглядає зона циклону з борту Міжнародної космічної станції:




Як повідомляв ONLINE.UA, в ніч на 22 січня потужний торнадо обрушився на південну частину штату Джорджія (США).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?