Brexit відгукнувся Великобританії: Шотландія прийняла важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Brexit відгукнувся Великобританії: Шотландія прийняла важливе рішення

Brexit відгукнувся Великобританії: Шотландія прийняла важливе рішення
Джерело:  NV

У Шотландії прийняли рішення про необхідність провести другий референдуму про незалежність країни і відділення від Великобританії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
Читайте також: НАТО може втратити одного з членів: спливла несподівана проблема
Під час голосування в шотландському парламенті 69 парламентаріїв погодилися з цією ініціативою про надсилання запиту до Лондона за проведення референдуму до того, як Великобританія вийде з Євросоюзу, 59 депутатів були проти.
Таким чином у Шотландії вважають такий крок необхідним, оскільки ще один референдум допоможе вибрати шлях, по якому країна буде слідувати після Brexit (виходу Великобританії зі складу Євросоюзу - ред.).
Нагадаємо, раніше перший міністр Шотландії Нікола Стерджен підтвердила, що буде просити дозволу провести другий референдум про незалежність Шотландії. За словами Стерджен, вона б хотіла провести голосування в період осені 2018 року — весни 2019 року. Вона заявила, що провести референдум необхідно для захисту інтересів Шотландії після рішення Великобританії покинути Євросоюз.
Як повідомляв ONLINE.UA, в середині березня глава міністерства з питань Brexit Девід Девіс заявив, що Великобританія покине Європейський союз у березні 2019 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?