Це деградація Росії: МЗС України відповів на "чеченську справу" Яценюка
Категорія
Події
Дата публікації

Це деградація Росії: МЗС України відповів на "чеченську справу" Яценюка

Це деградація Росії: МЗС України відповів на "чеченську справу" Яценюка

Україна на офіційному рівні відреагувала на рішення суду міста Єсентуки Ставропольського краю РФ про заочний арешт екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка за нібито участь в чеченській війні на початку 1990-х.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Читайте також: В Європі взяли важливу резолюцію по ув'язнених у Росії українцях
"Абсурдні звинувачення у кримінальних злочинах, які стали підставою для постановлення даного рішення, не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом", - заявили в МЗС України.
"Разом з тим це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя у слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, в тому числі шляхом переслідування українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримують у російських в'язницях", - додали в міністерстві.
У МЗС підкреслили, що подібні судові фарси є елементом гібридної війни, з допомогою якого російська влада намагається відволікти увагу від реальних злочинів, вчинених на території України за наказами вищого політичного і військового керівництва РФ.
"Залучення до відповідальності винних у скоєнні цих злочинів, в тому числі за незаконну окупацію частини суверенної території України і репресії за етнічною ознакою, вторгнення військових підрозділів та поставки зброї, фінансування терористів, численні жертви і руйнування, є лише справою часу", - йдеться в коментарі.
У той же час МЗС закликав світову спільноту посилити тиск на Російську Федерацію з метою припинення агресії проти України та відновлення поваги до основоположних норм і принципів міжнародного права.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про зміну місць висновків для українських політв'язнів в РФ Станіслава Клыха і Миколи Карпюка, яких засудили до тривалих термінів за нібито вбивства під час чеченської війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?