Порошенко виступив з резонансною заявою щодо вироку генералу
Категорія
Події
Дата публікації

Порошенко виступив з резонансною заявою щодо вироку генералу

Порошенко виступив з резонансною заявою щодо вироку генералу
Джерело:  online.ua

Президент України відреагував на резонансний вирок суду українському генералу Віктору Назарову, який в червні 2014 року відправив у Луганськ літак з десантниками з Дніпра, згодом збитий бойовиками ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави держави.
Читайте також: Резонансний вирок українському генералу: Муженко виступив із заявою
Порошенко вважає, що винуватців трагедії, є не генерал, якого засудили до 7 років ув'язнення, а російський агресор.
"Наші військові виконують свій обов'язок захищати Україну. Інколи ціною власного життя. Розумію горе родин. Але по-справжньому винним у загибелі наших героїв є ворог, який віроломно вторгся на нашу землю", - заявив Порошенко.
"Я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові фахівці, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки йде ця жахлива підступна гібридна війна. Справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами", - додав президент.



Як повідомляв ONLINE.UA, генерала Назарова, який у момент трагедії був начальником оперативного штабу АТО, визнали винним у недбалому ставленні до службі, досконалої в бойовій обстановці, що спричинила тяжкі наслідки.
Український літак ІЛ-76 був збитий 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту перебувало 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. У результаті катастрофи всі, що були в літаку загинули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?