У Росії прийняли гучне рішення щодо вбивства Вороненкова
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії прийняли гучне рішення щодо вбивства Вороненкова

У Росії прийняли гучне рішення щодо вбивства Вороненкова
Джерело:  Коммерсант

У Слідчому комітеті Росії порушили кримінальну справу за фактом  вбивства збіглого в Україну екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, 23 березня застреленого в Києві Павлом Паршовим.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Коммерсант.ru, що цитує джерела, знайомі з ходом слідства.


Читайте також: Батько вбивці Вороненкова розповів несподівані речі


Справу відкрили за дорученням голови Следкома Олександра Бастрикіна за статтею про умисне вбивство і незаконний обіг зброї, згідно з якою, "іноземні громадяни, що не проживають постійно в РФ і які вчинили злочин поза її межами, підлягають кримінальній відповідальності, якщо вчинений ними злочин спрямований проти інтересів РФ або громадянина федерації".


За даними джерела, в СКРФ вважають, що на момент загибелі Вороненков не був позбавлений ​​громадянства Росії. У слідчо-оперативну бригаду з розслідування його вбивства включили слідчого Дениса Жаренова, також задіяному в розслідуванні шахрайства Вороненкова.


Слідча група буде допитувати знайомих і родичів Вороненкова, які проживають в РФ, в той час як Генпрокуратура Росії направить в Україну ряд запитів, що стосуються слідства.


Читайте також: Вбивство Вороненкова: РосЗМІ викрили в нелюдському фейку


Примітно, що 29 березня Мосміськсуд визнав законним рішення Басманного райсуду про заочний арешт Вороненкова для його міжнародного розшуку: "Справа в тому, що, незважаючи на запити з РФ, генпрокуратура України офіційно не повідомила російське наглядове відомство про вбивство екс-депутата", - йдеться в повідомленні.


У той же час, вдова убитого екс-депутата Держдуми РФ Марія Максакова прийняла рішення відмовитися від припинення кримінального провадження проти Вороненкова за фактом шахрайства "з обставин, що не реабілітують його".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в МВС заявили, що вбивця Дениса Вороненкова був агентом російських спецслужб, впровадженим в силове відомство України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?