Українка здобула перемогу в кейріні на ЛЧ із велотреку – ефектне відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українка здобула перемогу в кейріні на ЛЧ із велотреку – ефектне відео

Українка здобула перемогу в кейріні на ЛЧ із велотреку – ефектне відео
Джерело:  online.ua

Українка Олена Старікова здобула перемогу в кейріні останнього етапу Ліги чемпіонів з трекового велоспорту в Лондоні. Віце-чемпіонка Олімпіади-2020 у Токіо випередила у фіналі своїх основних конкуренток – Келсі Мітчелл та Марту Байону. Вона стала єдиною представницею нашої країни на цих змаганнях.

Джерело: UCI Track Champions League

Зважаючи на введення протиковідних обмежень і скасування останнього етапу турніру в Ізраїлі, велосипедисти розуміли, що мають викластися на повну в Лондоні. Заїзд в столиці Великої Британії став останньою дисципліною у цьому сезоні.

Нагадаємо, у жовтні цього року Олена Старікова виборола титул віцечемпіонки Європи у дисципліні кейрін чемпіонаті Європи з велоспорту та треку. Завойоване «срібло» чемпіонату Європи стало 8-ою нагородою львівської велогонщиці в її спортивній кар'єрі. Це дало можливість Старіковій стати найбільш титулованою українкою в історії європейських чемпіонатів.

Суперницями Старікової були мексиканка Юлій Вердуго та росіянка Яна Тищенко

Суперницями Старікової на останніх змаганнях були також мексиканка Юлій Вердуго та росіянка Яна Тищенко. Пройшовши до півфіналу, вона була неабиякою претенденткою на цілковиту перемогу, її результат – лише на 0.024 секунди гірший, аніж у переможниці з Німеччини Еммі Гітце. Трійку лідерів замикає литовська гонщиця Сімона Крупецкайте. Варто додати, що для представниці Литви ця гонка стала останньою, вона вирішила завершити свою спортивну кар’єру.

Після спринту дівчата вийшли на трек позмагатись у кейріні. Вже у першому заїзді Старікова потрапила у боротьбу з все тою ж Гітце, також у її старті була мексиканка та дві росіянки. Олена поступилась Еммі лише 0.001 секунди та кваліфікувалась у фінал другою. У вирішальному заїзді брали участь лише найкращі – Старікова, Гітце, Мітчелл, Фрідріх, Байона та Сато.

Підсумовуючи чотири етапи ЛЧ, констатуємо – попри трохи гірші, ніж останній, результати змагань, Старікова таки опинилася у п’ятірці лідерів.

  • Емма Гітце (Німеччина) – 128 очок,

  • Леа Фрідріх (Німеччина) – 118 очок,

  • Келсі Мітчелл (Канада) – 102 очок,

  • Марта Байона (Колумбія) – 86 очок,

  • Олена Старікова (Україна) – 84 очок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?