Україну накриє затяжна магнітна буря — небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну накриє затяжна магнітна буря — небезпечні дати

Україну накриє затяжна магнітна буря — небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються тривалі магнітні бурі, які стануть справжніми випробуваннями для метеочутливих людей. Перший метеоудар очікується 25 квітня, а наступна магнітна буря станеться 12 травня і триватиме мінімум тиждень.

Джерело: лабораторія рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у травні 2021 року - небезпечні дати

Магнітні бурі в травні 2021 (фото -pixabay.com)

За прогнозом експертів, 25 квітня буде метеоудар середньої інтенсивності, який відчують на собі метеозалежні люди. Ця буря може стати причиною виникнення головного болю, безсоння або, навпаки, сонливості, підвищеної дратівливості.

А 12 травня розпочнеться потужний геомагнітний шторм, який буде бушувати мінімум до 18 числа. Пік шторму настане 13-14 травня - в ці дні Україну накриє магнітна буря класу G1. З 15 травня буря піде на спад, але може викликати погане самопочуття як мінімум ще три дні.

Магнітні бурі в травні 2021 - прогноз (фото - скріншот tesis.lebedev.ru)

В цілому, за прогнозом експертів, в 2021 році очікується до 10-20 слабких і 1-2 помітних магнітних бур. Є ймовірність, що в 2021 році на Сонце буде зареєстрована перший в новому циклі сонячний спалах вищого балу X. Вчені попереджають, що в найближчому майбутньому можливе посилення магнітних бур. Це пов'язано з тим, що Сонце увійшло в 25-й цикл, через що його активність почала зростати.

Як легше перенести магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період магнітних бур можуть виникати скачки артеріального тиску, безпричинні головні болі і порушення серцевого ритму. Люди в будь-якому віці в період геомагнітних штормів можуть відчувати постійну втому, млявість і неуважність.

Щоб легше перенести магнітні бурі, медики рекомендують:

  • відмовитися від фізичних навантажень, але регулярно робити зарядку;

  • уникати стресів і не вирішувати складні завдання, так як в дні магнітних бур вони просто не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила і в країні діє карантин;

  • збалансувати меню і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?