Україна домовилася про безвізовий режим з Індонезією
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна домовилася про безвізовий режим з Індонезією

Україна домовилася про безвізовий режим з Індонезією
Джерело:  online.ua

Міністри закордонних справ України й Індонезії Дмитро Кулеба і Ретно Л.П. Марсуді підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Індонезія про скасування візових вимог для короткострокового перебування.

Джерело: МЗС України

Україна та Індонезія запроваджують безвізовий режим

Угода дозволить безвізові подорожі:

- строком до 30 днів протягом кожного візиту громадян України в Індонезію;

- строком до 30 днів протягом 60 днів для громадян Республіки Індонезія, які прибувають до України.

Громадяни України користуються можливістю безвізового в’їзду до Індонезії з 2016 року згідно з відповідним одностороннім рішенням індонезійської сторони. Згідно з новою угодою, Україна та Республіка Індонезія встановлять взаємний режим безвізових поїздок усіх категорій громадян на постійній основі. Угода набуде чинності після завершення сторонами внутрішньодержавних процедур.

Також Україну відвідав президент Індонезії Джоко Відодо. Відодо став першим із лідерів країн Азії, які відвідали Україну з початку повномасштабної війни, яку розпочала Росія. Під час візиту він побував в Ірпені Київської області.

Відодо як голова G20 запросив президента України Володимира Зеленського на саміт Великої двадцятки, який відбудеться у листопаді на Балі.

Також Відодо за підсумками перемовин з Президентом Володимиром Зеленським у Києві сказав, що Індонезія має намір взяти участь у повоєнній відбудові лікарень на Київщині і допомогти Україні медикаментами.

Він також зазначив, що Індонезія й Україна вже відзначили 30-ту річницю дипломатичних відносин.

30 червня президент Індонезії відвідає Москву, де зустрінеться з Путіним.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?