Україна готова розглянути прохання про евакуацію з Бєлгородщини — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна готова розглянути прохання про евакуацію з Бєлгородщини — ГУР

Україна готова розглянути прохання про евакуацію з Бєлгородщини — ГУР
Джерело:  online.ua

 Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що активні бойові дії та внутрішні масові заворушення на Бєлгородщині продовжуються, а Україна готова розглянути прозання про евакуацію.

Джерело: ГУР

Україна розляне прохання про евакуацію з Бєлгородщини

Громадяни РФ з Легіону «Свобода Росії», «Російського добровольчого корпусу» та частина місцевих мешканців зі зброєю в руках повстала проти злочинного путінської влади та встановленого нею режиму внутрішньої окупації.

За словами Юсова, кілька населених пунктів окупаційна російська влада фактично залишила без контролю.

Вони намагаються встановити лише вогневий контроль, а це означає завдання ударів з артилерії, реактивних систем залпового вогню по об’єктах власної цивільної інфраструктури і місцевих мешканців, - розповів Юсов.

За його словами бійці «РДК» та Легіону «Свобода Росії» фактично виконують функцію озброєної самооборони в Бєлгородській області.

Підтримка повстанців серед місцевого населення зростає. Це стосується як охочих пристати до збройної боротьби проти путіна, так і місцевих мешканців, які просять про захист, ― зазначив представник воєнної розвідки.

Він додав, що Україна в належному порядку розгляне звернення про евакуацію цивільних з Бєлгородщини, якщо такі надходитимуть.

Повстанці розширюють діяльність на Бєлгородщині

Андрій Юсов відзначив, що кількість повстанців, які борються проти путінського режиму, зростає, а географія їхніх дій розширюється.

Так звана «російська федерація» на сьогодні ― це неспроможна держава, на території якої безліч конфліктів. Центральна влада ― неадекватна, і події на Бєлгородщині абсолютно це демонструють. Все, що бодай трохи боєздатне, зосереджене на українських територіях, а на території росії ― безлад, хаос, анархія і безвладдя.

За словами Юсова, це означає, що такі конфлікти можуть ширитсь та набирати масштабів у різних куточках РФ, в тому числі й в столичному регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?