Україна має всі шанси на успіх у механізованій війні з Росією – ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна має всі шанси на успіх у механізованій війні з Росією – ISW

Україна має всі шанси на успіх у механізованій війні з Росією – ISW
Джерело:  online.ua

Представники Інституту вивчення війни озвучили прогноз, що сучасні бойові західні танки, які ЗСУ отримають від членів НАТО, допоможуть Україні вести успішну механізовану війну проти російських військ.

Джерело:  звіт ISW

ISW пояснив важливість західних танків для України

Американські аналітики звертають увагу на те, що дедалі більше міжнародних гравців погоджуються передати ЗСУ свої бойові танки. До прикладу:

  • Видання The Wall Street Journal дізналося, що американський лідер Джо Байден планує передати Україні "значну кількість" танків Abrams M1.

  • Згідно з даними німецької газети Der Spiegel, глава ФРН Олаф Шольц вирішив передати ЗСУ щонайменше одну танкову роту (14 танків) танків Leopard 2.

  • Влада Польщі уже офіційно звернулася до Німеччини з проханням надати дозвіл на передачу танків Leopard 2 Україні, а глава МЗС Німеччини Анналена Бербок повідомила, що ФРН не буде перешкоджати, якщо Варшава захоче відправити свої танки в Україну.

  • Велика Британія уже вирішила передати Україні 14 танків Challenger 2.

  • Французький лідер Еммануель Макрон не виключає, що офіційний Париж відправить в Україну танки Leclerc.

На переконання американських аналітиків, надання західними країнами бойових танків Збройним силам України допоможе їм вести успішну механізовану війну для розгрому армії РФ і звільнення українських територій.

Захід, надаючи повільно або утримуючи передачу озброєння, необхідного для широкомасштабних контрнаступальних операцій, сприяв тому, що Україна не змогла скористатися перевагами, пов'язаними з тим, що російські сили були сковані у районі Бахмута, - йдеться в звіті.

Окрім того, представники ISW нагадали про заяву головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який у грудні говорив, що Україні потрібно 300 танків для проведення успішного контрнаступу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?