Україна може очікувати на посилення підтримки з боку НАТО — Нуланд
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може очікувати на посилення підтримки з боку НАТО — Нуланд

Україна може очікувати на посилення підтримки з боку НАТО — Нуланд
Джерело:  online.ua

За словами заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд, за результатами запланованого на 11-12 липня саміту НАТО у Вільнюсі Україна може розраховувати на посилення підтримки з боку країн Альянсу.

Джерело: заява  Нуланд на Київському безпековому форумі

НАТО планує підсилити підтримку України

Я думаю, що у Вільнюсі Україна може очікувати чіткішого висловлення того, що ми вже говорили. Що ми підтримуємо Україну, яка все більше стає демократичною та сильною. І ми підтримуємо її у довгостроковій перспективі - як кожна окрема країна-член Альянсу, так і колективно, - пояснила Нуланд.

За її словами, НАТО вже співпрацює з Україною у сфері розвідки та кібербезпеки, і результати такої співпраці будуть помітними для нашої країни.

Що відомо про отримання Україною гарантій безпеки від партнерів 

За словами керівника Офісу президента України, наразі західні партнери та союзники України обговорюють питання стосовно форми гарантій безпеки нашій країні.

Основні гарантії, які потрібні нам, ми отримуємо. Є питання про форму закріплення цих гарантій, - підкреслив Єрмак.

За його словами, офіційний Київ хотів би отримати в результаті щось середнє між Kyiv Security Compact і договорами з безпеки між США та Ізраїлем.

При цьому він вказав, що амбіції щодо саміту НАТО у Вільнюсі не змінюється.

Ми розуміємо, що членство буде точно тоді, коли це дозволить ситуація з безпекою, - підкреслив глава ОП.

Також політик зазначив, що на даний момент підсумкового документа саміту НАТО немає, але він вважає, що жодна з країн Альянсу не має остаточну позицію "Ні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?