Україна може отримати Abrams вже в кінці цього року — The Washington Post
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна може отримати Abrams вже в кінці цього року — The Washington Post

Україна може отримати Abrams вже в кінці цього року — The Washington Post
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання The Washington Post, Україна зможе отримати американські танки Abrams М1А2 тільки наприкінці цього року чи вже на початку наступного. 

Джерело:   The Washington Post

Що відомо про складнощі із передачею танків Abrams

Зазначається, що більшість озброєння від США ЗСУ отримають із запасів Пентагону, однак танки Abrams М1А2 у кількості 31 од буде надано в рамках програми USAI.

Відповідно до цієї програми, уряд США закупить танки для України у власних виробників.

До цього у Білому домі зазначали, що доставка американських танків в Україну може зайняти місяці.

Я не хочу говорити надто конкретно, тому що ми все ще розробляємо плани, але це триватиме багато місяців, - зазначив представник адміністрації президента Джо Байдена з з питань національної безпеки Джон Кірбі.

За його словами, США буде докладати сили в допомозі Україні. В тому числі незабаром почне тренувати українських військових.
Це пов'язано з тим, що вони мають бути готові відразу використовувати надане озброєння.

У той же час представники німецької компанії Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили про передачу Україні броньованих машин Wisent 1 MC, здатних проривати мінні поля.

У повідомленні сказано, що Wisent 1 MC - це броньовані машини підтримки Wisent 1, вироблені FFG, які будуть оснащені повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Таку техніку для України вже замовив уряд Німеччини у рамках військової допомоги. Постачання планують завершити до кінця 2023 року. При цьому кількість бронемашин, які отримає наша країна, не розголошується, але на сайті уряду ФРН у списку майбутньої допомоги Україні зазначається "42 танки для розмінування".

Зазначимо, що БМП Wisent 1 має модифікований корпус танка Leopard 1. Вона також оснащена високим балістичним захистом і захистом від мін, що гарантує максимально можливу безпеку екіпажу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?