Україна може отримати чотири десятки списаних винищувачів Австралії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна може отримати чотири десятки списаних винищувачів Австралії

Україна може отримати чотири десятки списаних винищувачів Австралії
Джерело:  online.ua

Австралія, США та Україна обговорюють відправку 41 списаного винищувача F/A-18 Hornets королівських ВПС Австралії до Києва.

Джерело: The Australian Financial Review

Австралія може передати літаки Україні

Джерела видання повідомили, що США прихильно ставляться до ідеї подарувати Україні F/A-18. Сама країна нещодавно дала дозвіл іншим західним союзникам постачати Україні сучасні винищувачі, включно з F-16 американського виробництва.

США є власником інтелектуальних прав на літаки, які були зняті з експлуатації в Австралії, тому потрібен їхній дозвіл.

Автралія планує замінити F/A-18 Hornets 72 літаками F-35.

Зняті з експлуатації F/A-18 знаходяться в ангарі на базі RAAF у Вільямтауні за межами Ньюкасла і, якщо їх не відправлять в Україну, їх буде знищено або продано приватній авіаційній компанії RAVN Aerospace для використання в США як «ворогів» для тренувань військових авіаторів, - повідомляє видання.

Переговори ще тривають, остаточної угоди ще не досягли.

Інше джерело видання заявило, що немає сенсу знищувати ідеальні літаки, які, за його словами, можуть бути готові протягом чотирьох місяців і використовуватися для відбиття російського вторгнення.

Деяка частина літаків підійде лише для деталей, а інші потребують невеликих зусиль для їхнього приведення у бойовий стан.

Українських пілотів і наземний екіпаж можна було б швидко навчити керувати Hornets за допомогою навчальних посібників українською мовою, - пише видання.

Як Україна може використати австралійські Hornets

Hornets відіграватимуть важливу роль у захисті мирного населення України від російських ракетних атак.

Завдяки подвійним двигунам Hornets мають набагато більше шансів на живучість, якщо вони були пошкоджені. Пілот може здійснити посадку на одному двигуні.

Hornets краще, ніж інші реактивні літаки четвертого покоління, пристосовані до більш складних аеродромів України.

Нагадаємо, що в середині травня президент США Джо Байден на саміті G7 в Японії дав зелене світло західним союзникам на постачання Києву винищувачів четвертого покоління, таких як Hornets і F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?