Україна може стати членом ЄС за 2-10 років — Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може стати членом ЄС за 2-10 років — Стефанішина

Україна може стати членом ЄС за 2-10 років — Стефанішина
Джерело:  online.ua

На переконання віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, Україна має усі шанси вступити до Європейського Союзу протягом років, а не десятиліть, як це прогнозують деякі європейські посадовці.

Джерело:  АР

Стефанішина озвучила прогноз щодо вступу України в ЄС

Ми вже і так достатньо сильно інтегровані в Європейський Союз. Ми хочемо бути сильною і конкурентоспроможною державою-членом, тому на це (вступ до ЄС) можуть піти від двох до десяти років, – наголосила Ольга Стефанішина.

Окрім того, віцепрем’єрка озвучила особистий прогноз, що офіційний Брюссель під час саміту 23 червня "стовідсотково" офіційно підтримає надання Україні статусу кандидата на членство.

Стефанішина не забула згадати про три країни, яких раніше називали противниками кандидатського статусу України – мовиться про Нідерланди, Швецію і Данію. Однак вони вже змінили свою позицію й наразі підтримують кандидатство для Києва.

Ольга Стефанішина (фото — wikimedia.org)

Що важливо розуміти, ще 17 червня Європейська комісія опублікувала свій висновок, у якому рекомендувала визнати європейську перспективу Україні та надати нашій державі статус кандидата на вступ до спільноти.

Окрім того, 23 червня Європарламент підтримав надання Україні та Молдові статусу кандидатів у ЄС. Однак остаточне рішення про кандидатство буде під час саміту ввечері.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?