Україна не планує захоплювати території РФ — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна не планує захоплювати території РФ — Зеленський

Україна не планує захоплювати території РФ — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський нагадав, що це не Україна почала війну та однак не збирається вести бойові дії на території Росії.

Джерело: пресконференція Зеленського

Україна не збирається захоплювати території Росії 

Україна не воює на території РФ. Україна воює виключно на своїй незалежній території та деокуповує виключно свої землі. На цьому крапка. Ми не починали війну, нам нічого зайвого не потрібно, ми не збираємось нічого ні у кого забирати, але і не готові віддавати своє, тому і воюємо. А якщо були б готові віддавати своє, то не воювали, - підкреслив Зеленський.

Глава держави зазначив, що Україна не планує захоплювати територію будь-якої держави.

Це все впливає на ставлення до нас, як майбутнього члена НАТО, чи цивілізованої держави. Якщо ми хочемо бути в ЄС та НАТО, то маємо поводитися відповідно, - пояснив Зеленський.

На питання про те, чи зверталися до України союзники через нібито використання їхньої зброї на території Росії бійцями РДК та Легіону "Свобода Росії", Зеленський відповів, що "ми не використовуємо зброю на території Росії".

Тому до мене ніхто не звертається, - відповів Зеленський.

Україна розробляє стратегію деокупації Криму 

Зеленський зазначив, що МВС має розробити програму деокупації Донбасу та Криму із врахуванням поводження з місцевим населенням.

Міністр внутрішніх справ, Ігор Клименко, отримав завдання підготувати програму деокупації, безпеки та існування тимчасових інститутів на деокупованих територіях. Насамперед на Донбасі та в Криму. І ця програма буде представлена суспільству, - підкреслив Зеленський.

За його словами, у програмі будуть відповіді на питання щодо реінтеграції територій, які роками перебували під контролем РФ, з урахуванням досвіду інших держав.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?