Україна отримає мільйони євро від Німеччини на відновлення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає мільйони євро від Німеччини на відновлення Донбасу

Україна отримає мільйони євро від Німеччини на відновлення Донбасу
Джерело:  online.ua

Український уряд отримає допомогу від федерального уряду Німеччини для відновлення інфраструктури Донбасу. Йдеться про надання суми у 36 мільйонів євро, яку спрямують на потреби об’єктів, що найбільше постраждали від війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За оприлюдненими даними, Кабмін вже уповноважив підписати відповідні документи віцепрем’єра з питань реінтеграції ТОТ Олексія Резнікова.

“Йдеться про новий проєкт “Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VIII)” вартістю 13,1 мільйона євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання та обладнання для амбулаторної діагностики та лікування хвороби COVID-19 та її наслідків на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих Урядом України територіях Донецької та Луганської областей. Також передбачається підписання додаткових угод по проєктах УФСІ VI та УФСІ VII вартістю 23,4 мільйона євро”, - пояснили в уряді.

Частку в 9 мільйонів спрямують на будівництво житла для переселенців (це 13 об’єктів), а також відновлення 6 шкіл та 7 дитсадків у громадах, які приймають таких громадян. До їх переліку відносять:

  • Кривий Ріг, Першотравенськ у Дніпропетровській області;

  • Маріуполь у Донецькій області;

  • Гуляйполе, Ланцеве, Мелітополь у Запорізькій області;

  • Кремінна, Новоайдар, Сєвєродонецьк у Луганській області;

  • Ізюм, Чугуїв у Харківській області.

Інший грант обсягом у 14,45 мільйона євро використають для покращених умов надання медичної допомоги. Йдеться про придбання нового обладнання, а також енергоефективне оновлення лікарень. Ці заходи передбачені для близько 40 об’єктів у підконтрольних районах Донеччини й Луганщини, а також на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Харківщині.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада не повинна брати приклад з конфронтації у Нагірному Карабасі та намагатися повернути окупований Донбас силою, вважають в ОБСЄ. Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка очолює організацію, звернулася із закликом до офіційного Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?