Україна отримала від Ірану звіт про катастрофу МАУ з п'ятої спроби
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна отримала від Ірану звіт про катастрофу МАУ з п'ятої спроби

Україна отримала від Ірану звіт про катастрофу МАУ з п'ятої спроби
Джерело:  Суспільне

Українська сторона отримала від уряду Ірану проєкт технічного звіту про обставини катастрофи пасажирського літака МАУ. Його передали лише з п'ятої спроби, як уточнили в Міністерстві закордонних справ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

За словами заступника міністра Євгенія Єніна, документи повинна затвердити Міжнародна організація цивільної авіації.

"Так, передали увечері 31 грудня, з п'ятої спроби. Зараз усі компетентні органи ретельно його вивчають", - оголосив він.

Дипломат додав, в України є 60 днів для внесення зауважень чи пропозицій до звіту, пізніше іранська сторона володітиме місяцем для виправлення матеріалів. Оприлюднення повного звіту можливе лише після згаданого ухвалення з боку ICAO.

"Зарано щось коментувати по звіту, поки що є факт його отримання, далі аналіз покаже, наскільки він нас задовільняє з точки зору об'єктивності та неупередженості", - додав Єнін.

Факт передачі проєкту звіту підтвердив іранський посол Манучехр Мораді на круглому столі в амбасаді. Він пояснив, що офіційний Тегеран переживав критику з усіх боків, однак той одразу ж після катастрофи зізнався у власній провині за трагедію.

Утім, варто нагадати, що для такого оголошення на офіційному рівні іранській владі знадобилося кілька діб. Від моменту катастрофи Тегеран стверджував, що причина трагедії криється у несправному двигуні, який спалахнув після старту літака.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство закордонних справ України прокоментувало оголошення іранського уряду про розмір компенсації, яку отримають родичі жертв авіакатастрофи літака МАУ. Дипломати наголосили, що відповідні суми необхідно визначати шляхом переговорів. За словами речника відомства Олега Ніколенка, під час визначення суми використовуватимуть міжнародну практику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?