Україна отримала від США чотири додаткові РСЗВ HIMARS
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від США чотири додаткові РСЗВ HIMARS

Україна отримала від США чотири додаткові РСЗВ HIMARS
Джерело:  online.ua

В Україну з США вже прибули додаткові чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. 

Джерело: Олексій Резніков

Україна отримала ще 4 HIMARS

Чотири додаткові HIMARS прибули до України. Я вдячний президенту США, главі Пентагону Ллойду Остіну та американським громадянам за зміцнення української армії, - написав міністр оборони.

Резніков зазначив, що українські військові довели на полі бою, що вони вміло використовують системи HIMARS.

Звук залпу HIMARS став топ-хітом цього літа на передовій, - додав міністр.

Нагадаємо, що 22 липня адміністрація президента США оголосила про виділення Україні нового пакету військової допомоги на суму до $175 мільйонів.

Він включає надання зброї ЗСУ та навчання українських військових. Також Україні буде передано чотири додаткових системи РСЗО HIMARS, 580 безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost, а також 36 тисяч інших боєприпасів, техніку й обладнання.

В Міноборони України повідомляли, що HIMARS вже знищили приблизно 50 російських складів боєприпасів.

HIMARS може запускати ракети дальністю в 300 км, проте наразі ЗСУ мають ракети дальністю до 80 кілометрів. У США пояснюють, що не готові постачати Україні ракети ATACMS дальністю до 300 кілометрів для HIMARS, через побоювання Третьої світової війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?