Україна отримала від США дві системи протиповітряної оборони NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала від США дві системи протиповітряної оборони NASAMS

Україна отримала від США дві системи протиповітряної оборони NASAMS
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна отримала системи протиповітряної оборони NASAMS від США.

Джерело: Зеленський в інтервʼю  CBS

Нам необхідно, аби США проявили лідерство та надали Україні системи протиповітряної оборони. Хочу подякувати президенту Байдену та Конгресу США за вже ухвалене позитивне рішення - ми отримали NASAMS, - сказав президент.

Він наголосив, що “цього абсолютно недостатньо для прикриття цивільної інфраструктури: шкіл, лікарень, університетів, помешкань українців”.

Нам необхідна безпека, аби заохотити українців повертатися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, осядуть, працюватимуть тут, платитимуть податки, й ми не матимемо 5 млрд дол. бюджетного дефіциту. Це буде позитивом для всіх, - зазначив президент.

Зеленський про псевдореферендуми

Журналістка запитала президента, що станеться з українцями, які живуть на цих територіях, якщо вони відповідатимуть «ні» на запитання, чи хочуть вони бути частиною Росії.

Референдум може призвести до дуже трагічних моментів. Ті люди, які не прийдуть на референдум, ви знаєте, росіяни можуть відключити електрику і не дадуть їм можливості жити нормальним людським життям. Вони змушують людей, кидають у в'язниці. Бюлетені вже були підготовлені. Російський уряд може офіційно оголосити, що референдум завершено, і результати будуть оголошені. Це унеможливило б у будь-якому випадку продовження будь-яких дипломатичних переговорів з президентом Російської Федерації, і він це прекрасно знає. Я говорив про це публічно. Я вважаю, що це дуже небезпечний сигнал від президента Путіна, який говорить нам, що Путін не збирається закінчувати цю війну.

Зеленський про ядерні погрози Путіна

Зеленського запитали, чи вважає він, що Путін блефує щодо ядерної зброї.

Дивіться, можливо, вчора це був блеф. Тепер це може стати реальністю. Давайте подивимося, що таке сучасне застосування ядерної зброї чи ядерний шантаж? Він націлився і окупував нашу АЕС і місто Енергодар. Кілька днів тому почали стріляти по іншій АЕС. Називається вона Південна атомна електростанція. Так він хоче налякати весь світ. Це перші кроки його ядерного шантажу. Я не думаю, що він блефує. Я думаю, що світ стримує це і стримує цю загрозу. Ми повинні продовжувати тиснути на нього і не дозволяти йому продовжувати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?