Україна почала переговори про покупку ще однієї вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна почала переговори про покупку ще однієї вакцини проти коронавірусу

Україна почала переговори про покупку ще однієї вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Представники Міністерства охорони здоров'я підтвердили початок переговорів щодо придбання партій ще однієї вакцини проти коронавірусу COVID-19. У відомстві пояснили, що йдеться про потужності виробництва в Індії — компанію Serum Institute. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації.

За словами заступника міністра Ігоря Іващенка, переговори тривають з приводу поставок американського чи оксфордського препаратів - Novovax і AstraZeneca відповідно.

"Паралельно проводяться переговори з індійським виробником — компанією Serum Institute, який може виробляти американську вакцину Novovax і має можливість виробляти вакцину компанії AstraZeneca на даний момент", - наголосив Іващенко.

У Раді вже зареєстрували законопроєкт 4613, який надає дозвіл на використання на території України одночасно від компаній Pfizer\BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca. У профільному комітеті рекомендували розглянути документ найближчим часом.

Станом на 20 січня в Україну не надійшла жодна зі згаданих вакцин, які може отримати Київ за різними домовленостями чи програмами. У МОЗ виступили з оголошенням про отримання препарату в лютому та початок масової вакцинації у цей період.

Як повідомляв ONLINE.UA, процедура розподілу вакцин проти коронавірусу COVID-19 у світі показала катастрофічні недоліки, вважають у Всесвітній організації охорони здоров’я. Гендиректор структури Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив на нерівномірному розподілі препаратів. За оприлюдненими даними, вакцинація почалася виключно у заможних країнах світу, які фактично забрали собі всі перші партії препаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?