Україна повернула 95 полонених захисників
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула 95 полонених захисників

Україна повернула 95 полонених захисників
Джерело:  online.ua

11 червня Україна провела черговий масштабний обмін полоненими з Росією. Цього разу вдалося повернути додому 95 українських захисників, зокрема бійців ЗСУ, Нацгвардії і прикордонників.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

11 червня додому повернулися 95 українських полонених

Серед звільнених з полону 51 представник ЗСУ (зокрема 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників, четверо військових моряків. Усі звільнені цього разу — чоловіки. Серед них двоє офіцерів, решта — рядовий та сержантський склад, - йдеться в повідомленні.

Фото — telegram.org

Окрім того, наголошується, що вдалося повернути наших воїнів, які знаходилися в полоні у ПВК «Вагнера» та підрозділу «Ахмат».

Додому повертаються захисники Маріуполя (зокрема «Азовсталі») та острова «Зміїний», полонені з ЧАЕС, а також 27 бійців донецького напрямку (з них пʼятеро з-під міста Бахмут). Також вдалося звільнити бійців харківського, запорізького, херсонського, луганського та сумського напрямків.

Фото — telegram.org

Серед звільнених українців троє мали статус «пошук особи». Тобто, Україна повертає також тих Захисників та Захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені. З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у «вертолітній» місії ГУР до окупованого Маріуполя. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями.

Фото — telegram.org

Представник ГУР Юсов розповів про обмін полоненими у форматі всіх на всіх

За словами Андрія Юсова, робота над масштабним обміном дійсно триває.

Найголовніше в роботі Координаційного штабу — обговорювати не процес, а результат, результати є і вони безпрецедентні, — заявив представник ГУР.

 Юсов також звернув увагу на те, що українська влада не чекає завершення війни та на свою перемогу, а просто зараз робить все можливе, щоб полонені українці якомога швидше поверталися на батьківщину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?