Україна повернула з полону ще 50 воїнів: серед них захисники Азовсталі та Зміїного
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула з полону ще 50 воїнів: серед них захисники Азовсталі та Зміїного

Україна повернула з полону ще 50 воїнів: серед них захисники Азовсталі та Зміїного
Джерело:  online.ua

24 листопада з російського полону повернули 50 українських військових, у тому числі захисників Маріуполя, полонених з острова Зміїний та Чорнобильської атомної електростанція.

Джерело: голова Офісу президента Андрій Єрмак в Telegram

Сьогодні вдалося повернути з російського полону 50 українських воїнів. Це 20 нацгвардійців, 12 хлопців з ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 - ДПСУ, 2 з ТРо, - повідомив Андрій Єрмак.

Він додав, що серед них двоє офіцерів і 48 рядових та сержантів.

Важливо, що нам вдалося повернути 19 оборонців Маріуполя, 12 з яких були евакуйовані з "Азовсталі", а також 15 полонених з ЧАЕС та 7 з острова Зміїний, - уточнив він.

Поки що невідомо, чи пов'язані ці обміни з переговорами між представниками України та Росії, які, як повідомило в четвер агентство Reuters, нібито відбулися 17 листопада в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Джерела агентства стверджують, що на переговорах було обговорено можливість обміну військовополоненими за умови, що Київ дасть згоду на відновлення транзиту російського аміаку через деокуповану територію України до порту Одеси для подальшого експорту.

Звільнення полонених

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов 3 листопада в ефірі телемарафону повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення росії Україні вже вдалося звільнити з полону 1138 військовослужбовців.

А наприкінці вересня очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук розповідала, що росія досі утримує в полоні 2,5 тисячі українців, серед них багато цивільних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?