Україна повернула з російського полону ще 50 захисників
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула з російського полону ще 50 захисників

Україна повернула з російського полону ще 50 захисників
Джерело:  online.ua

1 грудня Україна провела черговий великий обмін полоненими. Додому повернулися 50 захисників України.

Джерело: керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак

З російського полону повернули 50 військових

Серед звільнених військових оборонці Маріуполя та «Азовсталі», полонені, що були в Оленівці, поранені, зокрема в боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому напрямках.

Це велика робота, яка продовжується щодня. Ми будемо працювати до звільнення останнього українця. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими. Всі будуть вдома, - написав Єрмак.

Фото — t.me/ermaka2022

Повернення полонених українців

Нагадаємо, що на минулому тижні з російського полону повернулися 98 українців.

26 листопада Україна повернула з російського полону 12 осіб: вісьмох військових та трьох цивільних, одного з яких вважали зниклим безвісти.

24 листопада з російського полону повернули 50 військових, серед яких 20 нацгвардійців, 12 — із ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 — ДПСУ, 2 — з ТрО.

23 листопада повернули 35 українських військових та одного цивільного.

3 листопада в Головному управлінні розвідки Міноборони повідомляли, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Україні вже вдалося звільнити з полону 1138 військовослужбовців. Зараз ця кількість зросла.

Наприкінці вересня очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук розповідала, що РФ досі утримує в полоні 2,5 тисячі українців, серед них багато цивільних.

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) допустив, що зростання частоти обмінів полоненими між Україною і РФ пояснюється тим, що РФ намагається зменшити невдоволення в інформаційному просторі.

Міноборони РФ критикували за відсутність уваги до російських полонених.

Збільшення частоти обмінів, ймовірно, частково покликане подолати невдоволення російських військових блогерів, які повідомляли про останні серії обмінів у відносно нейтральному тоні та наголошували на рівному співвідношенні обміну, - сказали аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?