Україна працює з МАГАТЕ щодо місії на ЗАЕС — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна працює з МАГАТЕ щодо місії на ЗАЕС — Зеленський

Україна працює з МАГАТЕ щодо місії на ЗАЕС — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський сказав, що українські дипломати, атомники й МАГАТЕ перебувають у постійному контакті, зараз вони працюють над направленням місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію.

Джерело: звернення Зеленського

Триває активна дипломатія щодо місії МАГАТЕ

Цими днями дуже активна дипломатія в інтересах нашої держави. По-перше, сьогодні у Софії Київській відбулася церемонія вручення вірчих грамот новими послами іноземних держав, які прибули працювати в нашу столицю. Сьогодні вірчі грамоти вручили нові посли Бельгії, Іспанії, Киргизстану та Румунії.

Зеленський повідомив, що в Україну вже прибув Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Українські дипломати, наші атомники й МАГАТЕ – у постійному контакті, зараз вони працюють над направленням місії МАГАТЕ на Запорізьку атомну станцію. Лише абсолютна прозорість і контрольованість ситуації на ЗАЕС і навколо неї для Української держави, для міжнародної спільноти, для МАГАТЕ може гарантувати поступове повернення до нормальної ядерної безпеки.

Також Зеленський зробив звернення до університетських спільнот, журналістів і політичних кіл Чилі та загалом Латинської Америки.

Це непростий напрямок зовнішньої політики – багато речей там ми робимо зараз фактично з нуля. Працюємо не лише на політичному рівні, а й налагоджуємо зв’язки безпосередньо із суспільствами країн цього регіону.

230 військовослужбовців Збройних Сил України відзначені державними нагородами, з них 43 – посмертно. Також державними нагородами відзначені 24 співробітники Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Авдіївський напрямок, Бахмутський, Харківщина, деякі інші напрямки – там зараз найважчі бойові дії. Я вдячний кожному й кожній, хто витримує цей тиск, хто боронить позиції та допомагає нашим воїнам.

У Запорізькій області, у деяких районах півдня країни окупанти намагаються покращити своє становище, але стратегічно це безнадійно для них.

Українські воїни крок за кроком знищуватимуть потенціал окупантів, і настане день, коли ворог згине і на Запоріжжі, і на півдні, і на сході країни, і в Криму. Окупанти згинуть, як роса на сонці, і наша оборона є й буде цим сонцем.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?