Україна просить Фінляндію надати винищувачі F-18 Hornet
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна просить Фінляндію надати винищувачі F-18 Hornet

Україна просить Фінляндію надати винищувачі F-18 Hornet
Джерело:  online.ua

Україна відправила Фінляндії офіційний запит щодо передачі винищувачів F-18 Hornet, про змогу передати які повідомляла очільниця фінського уряду Санна Марін під час візиту до Києва.

Джерело:  Helsingin Sanomat

Що відомо про перспективи отримати фінські винищувачі F-18 Hornet

За інформацією фінського видання, наразі питання отримання західних винищувачів Україною є предметом обговорення між Києвом та Вашингтоном і Гельсінкі.

Присутність США у перемовинах пояснюється тим, що винищувачі F/A-18 Hornet - це розробка американської оборонної компанії.

Автори матеріалу зазначають, що уряд України направив Фінляндії офіційний запит щодо передачі цих винищувачів після візиту прем'єр-міністра Фінляндії Санни Марін до України.

Тоді чиновниця зазначила, що уряд країни не виключає партнерства з українською владою у цьому питанні.

Думаю, ми могли б обговорити винищувачі Hornet – чи можна було б запропонувати їх Україні, яка підготовка для цього потрібна, - зазначила Марін під час візиту до Києва 10 березня.

Наразі на озброєнні Фінляндії перебуває 62 винищувачі F/A-18 Hornet.
Вже незабаром Гельсінкі планують доповнити свій флот військової авіації новими винищувачами F-35 Hornet через завершення терміну експлуатації моделі F/A-18.

Генсек НАТО допускає передачу винищувачів F-16 Україні

За словами генсека, зараз мета полягає в тому, щоб дозволити українцям розпочати наступ та повернути свої території.

При цьому він не виключив передачі Україні американських винищувачів F-16, незважаючи на відмову від таких поставок президента США Джо Байдена. Столтенберг уточнив, що "ніяких рішень щодо F-16 поки не прийнято".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?