Україна просить Німеччину надати бойові кораблі через загрозу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна просить Німеччину надати бойові кораблі через загрозу РФ

Україна просить Німеччину надати бойові кораблі через загрозу РФ
Джерело:  online.ua

Незважаючи на категоричне «ні» німецького уряду щодо поставок зброї в Україну, посол України у Берліні Андрій Мельник закликав надати Україні бойові кораблі для захисту від Росії на морі.

Джерело: Spiegel

Німеччину закликали надати Україні бойові кораблі

Навіть після того, як уряд Німеччини відмовився від поставок зброї, український посол у Берліні назвав конкретні види зброї, які Україна сподівається отримати від Німеччини для захисту від можливого нападу Росії.

Йдеться насамперед про німецькі військові кораблі, які є одними з найкращих у світі, які нам терміново потрібні для оборони довгого узбережжя в Чорному та Азовському морях, – сказав Мельник. 

Такий же попит має Україна на найсучасніші системи протиповітряної оборони, які зараз виробляються німецькими збройними компаніями.

Україна роками вимагала від Німеччини зброю, щоб мати можливість захиститися від можливого нападу Росії – поки що безуспішно.

Канцлер Олаф Шольц у вівторок підтвердив свою відмову від поставок зброї Україні. Федеральний уряд Німеччини вже багато років проводить подібну стратегію щодо цього питання. А це також означає, що ми не експортуємо жодної летальної зброї. Це не змінилося через обрання нового уряду, що відбулося в грудні минулого року, - сказав Шольц.

Міністр закордонних справ Анналена Бербок також відхилила запит на зброю під час свого візиту до Києва. Ставлення до поставок зброї та політики обмеження експорту зброї також базується на німецькій історії.

Українського посла це виправдання роздратувало.

Дивно, що в Берліні питання історичної відповідальності також використовується як аргумент для відмови від військової допомоги. Ця відповідальність має стосуватися українського народу, який втратив щонайменше вісім мільйонів життів під час німецько-фашистської окупації України, - сказав він.

Відмова Німеччини надати Україні зброю

Канцлер Німеччини раніше нагадав, що Берлін дотримувався своєї позиції під час зустрічі у рамках Ради НАТО-Росія і Постійної ради ОБСЄ, а також під час двосторонніх перемовин США і РФ, а також в рамках перемовин у "нормандському форматі".

Зараз ми повинні подумати, як забезпечити, аби нинішнє загострення припинилося, і як ми можемо здійснити це, аби територіальна цілісність України жодним чином не опинилася під загрозою, і що не буде воєнної агресії проти України і не буде жодних інших можливостей і засобів, коли хтось намагатиметься здобути політичні зміни за допомогою застосування сили, — підкреслив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?