Україна проводила попередні консультації з НАТО до подання заявки — Подоляк
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна проводила попередні консультації з НАТО до подання заявки — Подоляк

Україна проводила попередні консультації з НАТО до подання заявки — Подоляк
Джерело:  online.ua

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна проводила консультації з НАТО перед підписанням Зеленським заявки на вступ.

Джерело: Михайло Подоляк в ефірі телемарафону

Перед подачею заявки Україна консультувалася з НАТО

Подоляк вважає, що шлях України до НАТО буде "коротшим і цікавішим", ніж у Швеції та Фінляндії.

Попередні консультації справді проходили протягом певного часу на рівні різних експертів і перших осіб держав, та блоку НАТО, - сказав він.

Також на думку Подоляка, НАТО має бути зацікавленим у членстві України, бо вона має унікальний досвід участі у "війні великої інтенсивності сучасного типу".

З точки зору війни Росія вже розуміє, що вона програє. І це буде важливим важелем. Мені видається, що як тільки Україна ставить крапку у війні, звільнює свої території, от цього моменту, через день, Україна уже буде, напевно, в НАТО.

Україна йде нетрадиційно. Україна говорить, що можна брати на себе відповідальність і можна перестрибнути відразу через декілька сходинок для того, щоб отримати результат. І НАТО погодиться на це, тому що сьогодні не до формальних правил, - сказав Подоляк.

Нагадаємо, що 30 вересня Україна подала заявку на вступ до НАТО.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на питання про вступ України в Альянс, не дав прямої відповіді, чи він підтримує цей крок. Він знову повторив, що кожна країна має право подати заявку у НАТО.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?