Україна ще ближче до ЄС: Маасікас відреагував на призначення глави САП
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна ще ближче до ЄС: Маасікас відреагував на призначення глави САП

Україна ще ближче до ЄС: Маасікас відреагував на призначення глави САП
Джерело:  online.ua

Посол Європейського союзу в Україні Матті Маасікас звертає увагу на те, що призначенням глави Спеціального антикорупційної прокуратури Олександра Клименка Україна виконала одну з рекомендацій Єврокомісії, прив’язану до кандидатського статусу України на вступ в ЄС.

Джерело: Твіттер-сторінка Матті Маасікас

Посол ЄС Маасікас прокометував призначення глави САП

Олександр Клименко сьогодні висунутий на посаду голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури –Україна виконує одну з рекомендацій, що супроводжувала статус кандидата на вступ в ЄС! Завершено тривалий процес відбору, який дає уроки. Бажаю пану Клименку сил та мужності!, - наголосив європейський посол.

Що важливо розуміти, з метою збереження статусу кандидата на вступ до Європейського союз українська влада повинна завершити призначення вже обраного на конкурсі очільника САП та провести конкурс глави НАБУ.

Як відомо, ще 1 липня очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час виступу в українському парламенті закликала якнайшвидше призначити керівника САП.

Що цікаво, Маасікас вважає призначення глави САП "технічно найпростішою" з рекомендацій ЄС, і в Брюсселі чекають на подальші кроки офіційного Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?