Україна створила справжню дилему для Путіна та армії РФ — розвідка Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна створила справжню дилему для Путіна та армії РФ — розвідка Британії

Україна створила справжню дилему для Путіна та армії РФ — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Новий прорив РДК та Легіону "Свобода Росії" у Бєлгородську область та початок боїв за російське прикордонне місто Шебекіно не лише спровокував паніку у Кремлі, а й поставити Володимира Путіна та військове керівництво РФ перед вибором: перекидати додаткові сили до лінії фронту, чи посилювати захист власного кордону.

Джерело:  Міністерство оборони Великої Британії

Україна змогла загнати Путіна та армію РФ у глухий кут

Британські розвідники звертають увагу на те, що 1 червня добровольці із "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії", які воюють на боці України, знову змогли прорватися на територію Бєлгородської області РФ.

Що важливо розуміти, це вже другий рейд протягом останніх 10 днів.

Ба більше, повідомляється, що у Бєлгород, який знаходиться за 35 км від кордону, прилетів дрон, а з прикордонного Шебекіно почали евакуацію цивільних росіян після українського обстрілу.

Згідно з даними розвідки Британії, цього разу російські силовики, вочевидь, швидше стримали учасників рейду, ніж попереднього.

Команда глави Міноборони РФ Сергій Шойгу стверджує, що їм для цього довелося застосувати на власній території увесь комплекс важкої техніки, включно з ударними гелікомтерами та вогнеметну систему ТОС-1А.

Перед російськими командувачами тепер постає гостра дилема, чи їм посилювати оборону у прикордонних районах Росії, чи зміцнювати позиції на окупованих територіях України, – наголошують британські розвідники.

Аналітики розповідають, як росіяни реагують на прориви у Бєлгородську область 

За словами американських аналітиків, реакція влади РФ на рейди добровольців в Бєлгородській області насправді вказує на "підвищену тривогу щодо війни в Україні" в інфопросторі та суспільстві Росії.

Реакція російських політиків, а також прокремлівських блогерів на обмежену операцію у Бєлгородській області свідчить про те, що в російському інформаційному просторі зберігається підвищена тривога щодо війни в Україні, - наголошує ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?