Україна ухвалила рішення проти Тегерану на тлі ударів іранських безпілотників
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ухвалила рішення проти Тегерану на тлі ударів іранських безпілотників

Україна ухвалила рішення проти Тегерану на тлі ударів іранських безпілотників
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ прийняв рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу іранського посольства через постачання армії РФ ударних безпілотників. 

Джерело: сайт МЗС України

Україна позбавила посла Ірану акредитації

За словами пресслужби МЗС, до міністерства закордонних справ України 23 вересня викликали тимчасового повіреного в справах Ірану в Україні.

Українські дипломати повідомили його про те, що постачання іранського озброєння Росії "суперечить публічно задекларованій вищим керівництвом Ірану позиції нейтралітету, поваги до суверенітету та територіальної цілісності України".

Постачання зброї Росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам України та Ірану. У відповідь на такий недружній акт українська сторона ухвалила рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації, а також суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства Ірану в Києві, - наголошують представники українського дипломатичного відомства.

Що важливо розуміти, наразі посол Ірану в Україні Манучехр Мораді перебуває за межеми нашої держави: на початку повномасштабного вторгнення він виїхав до Кишинева.

У МЗС звертають увагу на те, що позбавлення його акредитації означає, що Мораді більше не може виконувати свої обов'язки і, згідно з дипломатичною практикою, повинен повернутися до Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?