Україна в ООН розповіла моторошну правду про Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна в ООН розповіла моторошну правду про Крим

Україна в ООН розповіла моторошну правду про Крим
Джерело:  online.ua

Постійний представник України в Організації Об'єднаних Націй Сергій Кислиця поділився з міжнародною спільнотою моторошною правдою про анексію Криму російською владою. Він звернув увагу на те, що від початку окупації Криму Росією у 2014 році лише на материкову Україну виїхали 45 тисяч кримчан. Окрім того, він наголосив, що команда очільника Кремля Володимира Путіна натомість заміщує на півострові українське населення своїми громадянами. Український дипломат не забув нагадати, що таке заміщення населення суперечить Женевським конвенціям щодо міжнародного права в умовах війни. Окрім того, зазначається, що під час виступу на третьому комітеті Генасамблеї ООН з соціальних і гуманітарних питань Сергій Кислиця представив проєкт резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі, Україна", передає ONLINE.UA.

У цьому документі наголошується, що люди в окупованому Криму опинилися в безнадійній ситуації в питанні прав і свобод.

"Системні репресії, вибіркові затримання, переслідування, позасудові страти й тортури – усе це є лише частиною похмурої картини того, що колись було гостинним українським півостровом", – підкреслив український дипломат.

За його словами, 45 тисяч людей вже виїхали з Криму на материкову частину України. Натомість Росія переміщує на півострів власне населення. Варто звернути увагу на те, що команда глави держави Володимира Зеленського має офіційні дані лише щодо тих громадян, які виїхали на її вільні від окупації території, оскільки на півострові українська влада фактично відсутня.
Що важливо розуміти, чимало кримчан під час і після окупації втікали й в інші держави. Хтось виїхав у Росію, хоч та й була агресоркою. Багато людей поїхали по той бік Чорного моря – у Туреччину. Також частина кримчан виїхали в держави Європейського Союзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила посилити покарання за заклики до відчуження. Йдеться про величезні штарфах за публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?