Україна вирішила залякати Путіна своїм новим сміливим рішенням
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна вирішила залякати Путіна своїм новим сміливим рішенням

Україна вирішила залякати Путіна своїм новим сміливим рішенням
Джерело:  daily.rbc.ua

Українська влада всерйоз налаштована до 2035 року закупити ескадрилью американських винищувачів, оскільки створити власний бойовий літак нашій країні у найближчому майбутньому навряд чи вдасться. Командувач Повітряних сил ЗСУ, генерал-полковник Сергій Дроздов звернув увагу українських громадян на те, що для створення лише прототипу бойового літака потрібно щонайменше 10 років та 10 мільярдів доларів. Він також наголосив, що офіційний Київ не має для цього відповідної наукової бази, потужностей виробництва та досвіду. Саме тому поквитатися із командою очільника Кремля Володимира Путіна влада України планує, отримавши винищувачі від Штатів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  "РБК-Україна".

"Створити бойовий літак – багатофункціональний винищувач – Україні навряд чи вдасться в найближчій перспективі", – визнав Сергій Дроздов, а також наголосив, що наразі офіційний Київ може випускати тільки військово-транспортні літаки.

За його словами, ЗСУ мають намір закуповувати авіаційну техніку за кордоном у країн-партнерів. Головний серед них – це США.

"Йдеться про єдиний тип багатоцільового винищувача, який згодом замінив би всі типи бойової авіації радянського зразка: винищувачі, штурмовики, бомбардувальники", – підкреслив представник ЗСУ.

Він звернув увагу на те, що Повітряні сили хотіли б отримати сучасну техніку, до прикладу, американський F-35. Дроздов також зауважив, що Варшаві, попри союзництво з Вашингтоном протягом довгого часу,тільки зараз вдалося розпочати розмову про отримання винищувачів F-35. Що важливо розуміти, Польща пішла саме таким шляхом, коли у неї на озброєнні поруч з Міг-29 стоять F-16.

"Такий досвід Польщі був би для нас найбільш прийнятним: отримати ескадрилью винищувачів і поставити її на озброєння однієї з бригад тактичної авіації Повітряних сил", – зазначив представник ЗСУ.

За його словами, закупити ескадрилью хочуть до 2035 року. Окрім того, Дроздов додав, що проблем з перенавчанням льотного складу не мало б виникнути, однак наявні нюанси з технічною базою, ремонтом, аеродромно-технічним забезпеченням.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вірменія та Азербайджан неочікувано для всіх нарешті змогли домовитися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?