Україна все зробила — команда Зеленського звернулася до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна все зробила — команда Зеленського звернулася до НАТО

Україна все зробила — команда Зеленського звернулася до НАТО
Джерело:  online.ua

Новопризначений заступник глави Офісу президента Андрій Сибіга, який опікується питаннями зовнішньої політики, звернув увагу міжнародної спільноти та членів Альянсу на те, що Україна зробила все необхідне для отримання Плану дій щодо членства у НАТО.

Джерело:  "ЄП"

В ОП запевняють, що Україна зробила все необхідне для отримання ПДЧ в НАТО

"Україна здійснила всі необхідні кроки для забезпечення того результату, який ми вважаємо за необхідне – а саме для отримання ПДЧ з подальшим оформленням членства в Альянсі", - підкреслив заступник Андрія Єрмака.

На переконання представника Офісу президента, наразі у офіційного Києва є всі підстави для позитивних сподівань про майбутнє членство нашої країни в Альянсі.

"Це не лише підтверджено в ході останніх розмов, це випливає з нашої взаємодії з Альянсом… На сьогодні є чітка позиція ключових держав світу, євроатлантичної спільноти щодо підтримки наших намагань набути членство в НАТО... З іншого боку, має бути консенсус (щодо подальших кроків до членства України в Альянсі, і його немає. – ред). Ми все це розуміємо, реалістично оцінюємо, але вважаємо нашу вимогу справедливою", - наголосив Андрій Сибіга.

Окрім того, український політик також прокоментував питання відсутності запрошення для офіційного Києва на саміт лідерів членів Альянсу, який повинен відбутися 14 червня в Брюсселі.

"Ми мали би бути на саміті НАТО. І це справедлива наша вимога, як і вимога надання ПДЧ і членства в Альянсі, особливо на фоні тих викликів і тих ризиків, з якими зіштовхується наша держава… Але на саміт, який відбудеться 14 червня, окрім членів НАТО, не запрошені інші учасники, тому що такий формат. Хоча ми ставили питання щодо присутності України, і з нашого боку було зроблено все для цього", - підсумував Андрій Сибіга.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?