Україна втратила понад 100 тисяч військових — Урсула фон дер Ляєн
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна втратила понад 100 тисяч військових — Урсула фон дер Ляєн

Україна втратила понад 100 тисяч військових — Урсула фон дер Ляєн
Джерело:  online.ua

30 листопада президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму зверненні заявила, що Україна втратила понад 100 тисяч свої військових та 20 тисяч цивільних. Також політикиня пропонує створити спеціальний трибунал для покарання росіян за воєнні злочини в Україні.

Джерело: Twitter Урсули фон дер Ляєн

Втрати серед українських військових налічують понад 100 тисяч людей

Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, руйнування та невимовні страждання, ми всі пам’ятаємо жахи Бучі. За оцінками, понад 20 000 цивільних та понад 100 000 українських військових були вбиті. Росія повинна заплатити за cвої жахливі злочини. Тому ми пропонуємо створити спеціалізований суд за підтримки ООН для розслідування та судового переслідування злочину агресії Росії, ми готові розпочати співпрацю з міжнародним співтовариством, щоб отримати найширшу міжнародну підтримку, — заявила президентка Єврокомісії.Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення Україні 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.

 Речник Президента України Сергій Никифоров у коментарі Суспільному повідомив, що інформація про втрати «чутлива», тому її озвучувати має право лише Головнокомандувач ЗСУ, міністр оборони або сам президент.

 Голова Єврокомісії додала, що Російська Федерація повинна фінансово компенсувати Україні збитки та повністю покрити відновлення інфраструктури країни.

Ми заблокували 300 мільярдів євро резервів російського центрального банку. Ми заморозили 19 мільярдів євро коштів російських олігархів. Ми могли б створити з нашими партнерами структуру для управління цими коштами. Потім ми б використали виручені кошти для надання Україні. Ці кошти повинні бути використані як повна компенсація за збитки, - сказала вона.

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення Україні 2,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.

Зазначається, що ці кошти — частина цьогорічного пакета макрофінансової допомоги ЄС у 9 млрд євро. Як очікується, ще 500 млн євро Україна має отримати в грудні.

Україна також очікує на надання 3 млрд євро на початку наступного року, які також є частиною макрофінансового пакету у розмірі 18 млрд євро.

Нещодавно президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у розмові з президентом України Володимиром Зеленським повідомила, що у листопаді вона представить фінансовий пакет допомоги від ЄС у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, що становить до 18 млрд євро на рік, що значною мірою сприятиме покриттю потреб України у фінансуванні на 2023 рік.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?