Україна закликає ЄС невідкладно втрутитися в ситуацію в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна закликає ЄС невідкладно втрутитися в ситуацію в Криму

Україна закликає ЄС невідкладно втрутитися в ситуацію в Криму
Джерело:  online.ua

2 березня Міністерство закордонних справ України привітало перше застосування Європейським Союзом нового механізму санкцій проти російських посадовців за порушення прав людини у Росії. Окрім того, дипломатичне відомство закликало ЄС невідкладно втрутитися в ситуацію, що склалася в анексованому Криму, та застосувати цей механізм проти порушників на окупованому півострові. З такою пропозицією виступив речник МЗС Олег Ніколенко, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Якстверджує український дипломат, рішення офіційного Брюсселю підтверджує той факт, що захист прав людини залишається пріоритетом зовнішньої політики ЄС. Ніколенко також звернув увагу на те, що новий санкційний режим запрацював у дуже стислі терміни.

"Він може стати додатковим ефективним інструментом для боротьби нашої держави з грубими порушеннями прав людини на тимчасово окупованих територіях України, відновлення її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах. Розраховуємо, що новий санкційний режим ЄС також буде застосований проти осіб, винних в придушенні фундаментальних прав і свобод на території тимчасово окупованих Криму та Севастополя. Жодний злочин російської окупаційної влади не має залишитися безкарним" - заявив речник МЗС України.

Як уже згадувалося раніше, Євросоюз нещодавно заявив, що запровадив потужні санкції проти чотирьох російських співробітників правоохоронних органів за їх роль в арешті, судовому переслідуванні та винесенні вироку лідеру російської опозиції Олексію Навальному.

Що важливо розуміти, під новий санкційний удар Європейського Союзу цього разу потрапили: очільник Слідчого комітету РФ Александр Бастрикін, генеральний прокурор Ігор Краснов, глава Росгвардії Віктор Золотов і глава Федеральної служби виконання покарань Александр Калашников. Цим російським чиновникам заборонили в’їжджати в країни ЄС, а також зберігати фінансові активи в банках країн Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що люди Путіна публічно визнали свою безпорадність в ПАРЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?