Україна запропонувала США нагляд за цілями ЗСУ для отримання ATACMS
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна запропонувала США нагляд за цілями ЗСУ для отримання ATACMS

Україна запропонувала США нагляд за цілями ЗСУ для отримання ATACMS
Джерело:  online.ua

Український уряд пропонує США повну та постійну видимість списку передбачуваних російських цілей, щоб отримати ракети великої дальності ATACMS.

Джерело: CNN

Україна запропонувала США нові умови для передачі ATACMS

Тако прозорість дає США право вето на цілі України проти РФ та має на меті переконати адміністрацію Байдена, що надання критично важливої зброї не призведе до ударів на російській території, які, як побоюються США, призведуть до ескалації війни та безпосереднього втягування США в конфлікт.

Армійські тактичні ракетні системи, або ATACMS, ракети класу «земля-земля», можуть літати близько 300 кілометрів, що приблизно в чотири рази перевищує відстань ракет, які використовують мобільні системи HIMARS, які США надсилали в Україну.

Незважаючи на пропозицію України, адміністрація Байдена досі не схвалила нову далекобійну зброю ATACMS і стверджує, що Україна добре працює з HIMARS.

28 вересня адміністрація оголосила про фінансування ще 18 систем HIMARS для України, в результаті чого загальна кількість американських систем перевищить 30.

В адміністрації також є занепокоєння, що надання зброї великої дальності ATACMS перетне червону лінію в очах Москви і призведе до того, що США стануть «прямою стороною конфлікту».

Але видання зазначає, що ця червона лінія стає туманнішою після анексії чотирьох територій України Росією. США заявили, що підтримуватимуть використання західної зброї в цих зонах, навіть якщо Росія тепер вважатиме їх частиною своєї офіційної території.

За словами американського джерела, знайомого із запитами України, нові ракети дозволять Україні завдати ударів глибше в Криму, щоб поцілити у точки запуску російських іранських безпілотників, чого зараз Україна не може зробити.

Також ракети дозволять Україні поцілити по матеріально-технічним лініям, протиповітряній обороні та базам, а також складам боєприпасів на сході та півдні України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?