Україна здобуде перемогу у війні проти Росії — глава МЗС Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна здобуде перемогу у війні проти Росії — глава МЗС Британії

Україна здобуде перемогу у війні проти Росії — глава МЗС Британії
Джерело:  online.ua

Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським керівник МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі висловив переконання у перемозі України над злочинною армією.

Джерело:  Sky News

Україна може розраховувати на подальшу допомогу Британії

Керівник МЗС Великої Британії зазначив, що за результатами поїздки в Україну особисто переконався у жахах та руйнуваннях, які створила злочинна російська армія внаслідок вторгнення.

Україна виграє цю війну і може розраховувати на нашу підтримку, - зазначив міністр.

Зі свого боку президент України зазначил, що наразі необхідне суттєве посилення засобів ППО, оскільки російські військові злочинці збільшили обстріли і ракетні атаки.

Важливо, що ми розпочали дискусії щодо коаліції Patriot. І Велика Британія є частиною цих дискусій, - підкреслив Зеленський.

Глава держави зазначив, що протягом останніх тижнів вів переговори із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком.

Зеленський підкреслив, що вході переговорів були досягнуті дуже важливі домовленності.

 Зеленський наголосив на важливості ухвалених Великою Британією рішень про передачу Україні ракет "Storm Shadow" та підготовку українських пілотів.

Президент додав, що від Вільнюського саміту НАТО для України важливо отримати чіткий сигнал про перспективи членства в Альянсі, адже "це мотиваційний чинник для нашої армії".

Українські пілоти вже відправились на навчання до Великої Британії 

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі із керівником МЗС Великої Британії подякував його країні за створення міжнародної коаліції винищувачів для України.

Глава уряду зазначив, що перші групи українських пілотів вже вилетіли на навчання до Великої Британії.

Він також зазначив, що на полі бою ЗСУ переформатовуються під стандарти НАТО, тому під час саміту організації Україна має почути меседжі про майбутнє членство в Альянсі.

Шмигаль закликав Велику Британію посилити санкції проти РФ, зокрема, щодо експорту товарів подвійного призначення, бо це "знекровить російську воєнну машину".

Прем’єр України наголосив, що Британія бере участь у швидкій відбудові України, зокрема, у відновленні шести мостів у Київській області.

Він висловив сподівання на швидку розробку компенсаційного механізму, бо Росія має заплатити за все зруйноване.

Шмигаль наголосив, що Україна очікує на залучення ресурсів для відбудови завдяки конференції з відновлення, яка відбудеться у червні в Лондоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?