Україна зіткнеться з серйозними проблемами під час отримання танків – WP
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна зіткнеться з серйозними проблемами під час отримання танків – WP

Україна зіткнеться з серйозними проблемами під час отримання танків – WP
Джерело:  online.ua

Багато міжнародних партнерів майже одночасно ухвалили історичні рішення щодо надання Україні різних видів танків, які мають різні терміни постачання. Іноземні журналісти, з посиланням на своїх інсайдерів, попереджають, що через це Україні доведеться зіткнутися з унікальними логістичними перешкодами, які буде непросто усунути.

Джерело: The Washington Post  із посиланням на свої анонімні джерела

В України будуть проблеми під час отримання західних танків

Редакція видання звертає увагу на те, що наразі офіційний Київ чекає на передачу танків Challenger 2 з Великої Британії, танків M1A2 Abrams зі Сполучених Штатів та Leopard 2 від Німеччини і кількох інших країн Європи і світу.

За словами представника оборонно-розвідувальній компанії Janes Сонні Баттерворта, різноманіття танків створює додаткову проблему для ЗСУ, оскільки робить їх "вкрай складними з точки зору логістики".

Він також нагадав, що поки ЗСУ воюють старими радянськими танками Т-72, тому українським воїнам моеж здаватися, що для перемоги над РФ на полі бою достатньо просто отримати західну техніку.

Але в довгостроковій перспективі використання декількох типів танків може створити логістичні проблеми. Українці будуть експлуатувати кілька різних типів обладнання, і їм доведеться подбати про те, щоб забезпечити їх потрібними запчастинами у відповідних підрозділах, - пояснює Сонні Баттерворт.

Ще один іноземний експерт, який обізнаний з питанням майбутніх поставок в Україну, також попереджає, що експлуатація американських "Абрамсів" вимагає серйозної підготовки, зокрема й навчання, яке потрібно провести за межами України.

З іншими танками теж не все так просто. Британські Challenger 2 використовують боєприпаси, що відрізняються від стандарту НАТО, а запаси танків Leopard 2 в різних країнах мають тонкі відмінності, навіть якщо це одна і та ж модель. Іспанський Leopard 2 A4, наприклад, може мати іншу систему управління вогнем або радіосистему, ніж фінський, - пояснюють журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?